DUTCH TRANSLATION: 85 manieren om je leven ECHT lichter te maken (een vertaling van 85 Ways To Lose REAL Weight This Summer – Lighten Your Load by Kristi Leblanc )

Je leven kan net zo eenvoudig en evenwichtig – of net zo ingewikkeld en niet OK zijn – als je zelf kiest. Hier zijn wat suggesties om je weg naar eenvoud, evenwicht en plezier terug te vinden. Maak een gewoonte van zoveel mogelijk van deze punten en je zult zien dat je leven positief gaat veranderen:

1. Maak dingen niet zo moeilijk voor jezelf – die momenten dat je je vredig voelt, op je gemak en evenwichtig, dat zijn de momenten waarop je doet wat goed voor je is. Vertrouw dat gevoel. Streef ernaar om de omstandigheden en activiteiten van die momenten, het belangrijkste thema van je leven te maken.
2. Doe je best om gezond te blijven. Zonder een goede gezondheid zal niets in je leven goed uitwerken. Als je nog niet genoeg aandacht besteedt aan gezond leven, begin dan nu.
3. Geef je lichaam de slaap die het nodig heeft. Jouw lijf heeft het – fysiek, mentaal en spiritueel – nodig om te functioneren vanuit een evenwichtige basis en genoeg slaap is daarin een belangrijk punt.
4. Ga vroeger naar bed en sta vroeger op. Vermijd dat je de dag gehaast begint of dat je te laat bent.
5. Betrap jezelf erop, wanneer je jezelf vergelijkt met anderen en aan het wedijveren bent of jaloers. Vermijd zulke gedachten en stop ze, omdat het doodzonde is van je tijd en energie.
6. Als je ongelijk hebt en je weet dat ook, zeg dat dan gewoon, verontschuldig jezelf en laat iedereen verder gaan met zijn leven. Sta niet toe dat stomme dingen gaan woekeren. We maken allemaal fouten; we hebben allemaal wel eens ongelijk.
7. Hou op met het iedereen naar de zin te maken en hou op te proberen iedereens vriendje te zijn.
8. Voel je niet langer beledigd als niet iedereen je vriendje wil zijn. Je kunt vriendelijk zijn, een aardige buur, een betrokken, meelevend mens en een behulpzame collega, zonder vriendjes met iedereen te willen zijn. Vele van ons hebben al meer dan genoeg belangrijke relaties waar we te weinig aandacht aan besteden. Ik ben zeer kieskeurig over met wie ik een persoonlijke relatie aan wil gaan. Er moet een waarden-match zijn met de mensen die je toelaat in jouw leven. Zij zouden jou moeten steunen en jij hen. Als anderen je niet goed laten voelen over jou, vraag je dan af welke betekenis die relatie nog heeft in jouw leven.
9. Praat niet steeds over jezelf. Als je bij iemand op bezoek bent geweest en je hebt het alleen maar over jezelf gehad, dan – geloof me – willen ze niet graag meer dat je langs komt (en dan weet je misschien ook gelijk waarom niet iedereen vriendjes met je wil zijn).
10. Zorg voor een opgeruimde woon- en werkomgeving – kantoor, woning, auto, enz. Rommel is schadelijk voor je energie – mentaal en spiritueel.
11. Vergeef diegenen die je pijn hebben gedaan – doe het voor jou. Er zijn veel mooie boeken over hoe te leren vergeven. „Living with Certainty: Experience Deep-Soul Joy‟ geeft ook een sterke benadering om te leren beginnen met vergeven.
12. Als je het antwoord niet weet, vraag dan om hulp – in de vorm van aanwijzingen, advies, instructies, enz. Zorg dat je de hulp krijgt, die je nodig hebt en ga verder. Het stellen van vragen of beleefd om opheldering vragen is niet confronterend en ook niet agressief. Zorgen dat je de goede antwoorden krijgt, zorgt er ook voor dat je dingen de eerste keer al goed doet.
13. Zoek uit wat de belangrijkste frustraties zijn in jouw leven en welke zaken ervoor zorgen dat je teveel tijd verspilt en maak dan een plan om dit te verhelpen. Vraag hulp, elimineer, zet processen in werking…los het op…nu.
14. Vul niets in voor een ander. Stop met het maken van veronderstellingen. Stel vragen, verhelder, praat, communiceer.
15. Verwacht ook niet van anderen, dat ze zelf dingen in gaan vullen. Als je iets op een bepaalde manier gedaan wilt hebben, zeg het dan gewoon. Je bent niet agressief of onbeleefd, als je vriendelijk aangeeft wat en hoe je het graag wilt hebben.
16. Als je jezelf boos voelt worden, pauzeer dan en haal diep adem. Als je op het punt staat iets gemeens of iets onaardigs te zeggen: Houd jezelf tegen – stop even – voordat er nog één woord over je lippen komt. Je zult jezelf veel tijd en pijn besparen wanneer je zwijgt in een boze bui.
17. Leef beneden je stand, altijd, altijd, altijd. Doe geen grote impulsaankopen…nooit. Denk er eerst over na.
18. Houd je maandelijkse budget in de gaten en ga er nooit over heen, tenzij er een noodgeval is.
19. Zoek het gezelschap van mensen die slimmer, leuker en gezonder zijn dan jij. Het motiveert je echt om je leven op een hoger plan te tillen en is ook handig als je hulp zoekt of leiding.
20. Onthoud… dat al jouw acties naar anderen al gebeurd zijn naar jou. Er bestaat niet zoiets als het voorkomen van karma. Aanvaard dat karma bestaat als een zelfregulerend systeem voor al jouw daden en woorden.
21. Doe wat goed voelt voor jou, rechtvaardig en volgens jouw waarheid. Altijd. Zelfs als dit afwijkt van heersende normen. Volg de aanwijzingen zoals die bij jou van binnenuit worden gegeven. En ik bedoel niet alleen, als dat goed voelt, doe het. Ik bedoel dat je in contact komt met jouw spirituele zelf en gaat leven vanuit die zuivere, betekenisvolle, mooie integriteit. Er is maar één soort van authenticiteit – en die komt voort uit jouw zuivere geest. Het is alleen maar je ego, die je vertelt dat je tatoeages moet nemen, schaars gekleed moet gaan, onbeleefd moet zijn, enz.
22. Wanneer je spanning voelt, ongerust bent of boos, ga dan fysiek aan de slag, ga wandelen en raak op die manier die negatieve energie kwijt.
23. Drink nooit alcohol, als je nog moet rijden.
24. Wees betrouwbaar. Kom je verplichtingen na en laat anderen jou kennen als een betrouwbaar, verantwoordelijk mens. Wees trouw, belangstellend en onberispelijk in woorden en daden.
25. Weet dat het nooit goed is om te zeggen “Ik ben altijd te laat.” (Het zegt namelijk heel erg veel over jouw karakter.)
26. Als je liefde voelt , zeg het dan – zo vaak mogelijk. “Ik hou van je” is goed om te zeggen.
27. Gebruik iedere dag/week lijstjes met, in volgorde van belangrijkheid, dingen die nog gedaan moeten worden. Zo krijg je dingen voor elkaar en zie je vooruitgang in jouw leven.
28. Gebruik moderne technologie in je leven waar en wanneer mogelijk. Het zou je moeten helpen om veel routinebezigheden te vereenvoudigen, niet moeilijker te maken.
29. Lieg niet. Steel niet.
30. Vermijd lang en dagelijks forenzen.
31. Wees eerlijk tegen jezelf. Leven vanuit ontkenning voorkomt dat je je werkelijk en diep gelukkig kan voelen.
32. Leef authentiek; omarm jouw eigen unieke geestelijke zelf. Laat andere mensen die belangrijk voor je zijn, jou leren kennen, zoals je werkelijk bent.
33. Doe alleen maar meerdere dingen tegelijk, als je iemand bent, die dat ook echt kan. Als jij iemand bent die echt alleen maar dingen voor elkaar krijgt door ze één voor één te doen, doe dat dan vooral en doe het dan zo vlot als je kunt.
34. Als je gaat inpakken voor een reisje, neem dan de tijd om op een rijtje te zetten wat je echt nodig zal hebben en hou het daar dan ook bij.
35. Ruim de rommel achter je op.
36. Als iets niet de moeite waard is om het de eerste keer goed te doen, waarom zou je het dan überhaupt doen?
37. Het is niet stoer – voor man of vrouw – om er trots op te zijn dat je niet kan koken. Dat is het dus gewoon niet. Leer grillen, leer om een paar simpele dingen klaar te maken, maar alsjeblieft, schep niet op over het feit dat je niet kan koken.
38. Ga winkelen als je het nodig hebt, niet als je het alleen maar wil.
39. Betaal zoveel mogelijk contant – en koop niet op krediet – waar dat maar kan. Als je geen contant geld hebt, koop dan geen onnodige spullen op afbetaling.
40. Bemoei je met je eigen zaken. Niemand vindt een bemoeial echt aardig.
41. Wees geen klankbord of zondebok voor idiote, negatieve mensen.
42. Vergeet nooit…waar rook is, is gewoonlijk vuur. Als het waggelt als een eend, en het kwaakt als een eend…
43. Besteed echt tijd om goed te zorgen voor jouw belangrijkste aanwinsten – je lichaam/gezondheid, jouw relaties, je thuis, je auto enz.
44. Glimlach – doet er niet toe wie er terug lacht. Het verspreiden van meer liefde en goede energie in deze wereld kan alleen maar goed zijn.
45. Vermijd slechte mensen zoveel mogelijk. Als je ze uit je leven kunt houden, doe dat dan. Als je een gestoorde, kwaadaardige, verslaafde buurman of buurvrouw hebt – of een andere onaangename persoon, zoals een collega waar je uit jezelf nooit mee om zou willen gaan, maar waar je noodgedwongen iedere dag aan blootgesteld wordt – vermijd dan het contact of negeer ze zoveel mogelijk. Een dagelijkse dosis van dit soort kwaad kan alleen maar slecht voor je zijn – negeer het. Je verdient beter.
46. Vermijd, zoveel mogelijk, om dingen te doen die je niet goed laten voelen over jezelf.
47. Behandel anderen zoals je zelf behandeld zou willen worden.
48. Blijf optimistisch. Positieve mensen zijn leuk.
49. Behandel ouderen met respect. Als je je ergert aan iemand die te langzaam loopt of jou op een andere manier in de weg zit, stel je dan voor dat het jouw oma, opa of andere geliefde oudere is. Wees net zo respectvol en geduldig als je zou zijn – en wilt dat anderen zijn – tegen jouw geliefden en familie.
50. Denk niet dat je alles wel onthoudt. Schrijf dingen op. Doe je best om georganiseerd te blijven.
51. Zet jezelf ertoe om iedere dag, week, maand, iets nieuws te leren. Blijf een leven lang leren. Blijf nieuwsgierig. Sta open voor interessante mogelijkheden en denk na over het belang en de toepasbaarheid ervan in jouw leven. Hoe kunnen de dingen die je iedere dag leert een plekje krijgen in jouw leven op manieren die van jou een beter mens maken?
52. Geef complimentjes.
53. Zeg alsjeblieft en dank je wel.
54. Hou de deur open voor anderen die achter jou lopen.
55. Drink iedere dag VEEL water.
56. Heb je een goed idee, doe er dan iets mee. Het volgen van je talenten, dromen en passie. Dat is waar je leven voor was bedoeld.
57. Geef niet op als het moeilijk wordt. Het is moeilijk in deze tijd. Iets nieuws beginnen was nooit makkelijk – en tegenwoordig is het nog lastiger. De mensen die vandaag vernieuwen, volhouden en doorgaan, dat zijn de mensen die morgen de wereld regeren.
58. Breng zoveel mogelijk tijd door in de natuur.
59. Wees niet bang voor de zon…doe gewoon zonnebrand op.
60. Sms niet als je auto rijdt.
61. Als je iemand ontmoet die je aardig vindt en beter zou willen leren kennen, zeg dat dan tegen ze.
62. Blijf bouwen aan je netwerk.
63. Negeer niet steeds die mensen die een beroep op je doen, om ze dan wel voor jezelf in te schakelen, als je zonder werk zit of als jij eens iets nodig hebt. Niet doen.
64. Wees sterk en moedig. Baseer je leven, je keuzes en je handelingen niet op wat jij denkt dat anderen zullen denken.
65. Eet nooit…als je geen honger hebt.
66. Beweeg 30 minuten per dag. Hoeveel dagen in de week zou je moeten bewegen?…Ehh, hoeveel dagen in de week eet je?
67. Onthoud dit, mensen zijn wat ze doen…niet wat ze zeggen.
68. Wees iedere dag dankbaar voor alles wat je wel hebt. Maak van dankbaarheid – voor alles in je leven dat wel goed gaat – voor wat je wel hebt – de basis van jouw benadering van het leven. Iedere ochtend als ik wakker word en vaak ook overdag, zeg ik dank voor alles wat ik heb. Door mijn ervaring met kanker vorig jaar heb ik geleerd om niets – niet één enkele dag – vanzelfsprekend te vinden.
69. Schrijf op wat je belangrijk vindt in het leven. Maak een plan voor het doel van je leven en laat dit plan een leidraad zijn in wat je belangrijk vindt, in je keuzes en in je besluiten. Als een belangrijke beslissing of keuze jou niet dichterbij brengt bij dat wat je uiteindelijk wilt, waarom zou je het dan überhaupt doen?
70. Als je iets niet kunt veranderen, leer dan om er in vrede mee te leven.
71. Onthoud, “geluk” is er voor de harde werkers.
72. Wees een goede probleemoplosser. Denk goed na en werk dan naar die oplossingen toe die het – als je ze goed bekijkt – emotioneel meteen makkelijker voor je maken.
73. Wees een goede vriend. Wees de vriend die je zelf graag zou willen hebben.
74. Gedraag je niet ouder dan je bent. Waardeer iedere leeftijd. Mooie tijden zijn zo voorbij.
75. Leer je levenslessen…en ga dan door. Blijf niet in het verleden hangen. Wees geen slachtoffer. Leef in het hier en nu en creëer je eigen toekomst, stap voor stap.
76. Zorg dat je een beroep kiest waar je werkelijk van houdt, dat niet voelt als werk. Hou van je werk. Als dat niet zo is, bedenk dan waar je wel van houdt en ga dat doen. Ga er actief mee aan de slag. Doe vrijwilligerswerk. Speel jezelf in de kijker. Het leven is te kostbaar om het onnodig te besteden aan iets dat jou alleen maar energie kost.
77. Sta niemand toe jou te ontmoedigen, wanneer je je hart en je dromen aan het volgen bent…ga ervoor!
78. In de moeilijkste tijden, zeg dan tegen jezelf, ook dit gaat voorbij.
79. Neem de tijd om rozen te ruiken…letterlijk. Adem frisse lucht diep in. Ervaar de zonsondergang/zonsopgang. Staar naar de sterren. Neem een zonnige, blauwe hemel diep in je op. Verlies je gevoel van verwondering niet. Luister naar het liedje van Lee Ann Womack: I Hope You Dance.
80. Geef jezelf een schouderklopje, een toost en driewerf hoera voor je overwinningen, hoe klein dan ook.
81. Lach…hard en vaak.
82. Geef genegenheid en sta jezelf toe om genegenheid te ontvangen.
83. Concentreer je op dat wat je goed kan – en streef er dan naar om héél erg goed te worden. Dat brengt je trots en voldoening en maakt een einde aan frustraties.
84. Grensoverschrijdend, incompetent of onverbeterlijk negatief gedrag moet je niet verdedigen of door de vingers zien. Je kan beter niets zeggen dan het kwaad verdedigen of beschermen.
85. Mediteer, mediteer en mediteer. Had ik al gezegd dat je zou moeten mediteren? Mediteer.

Kristi LeBlanc heeft 15 jaar gewerkt als een „retained executive recruiter‟ bij „s werelds grootste en meest gerespecteerde „executive search‟ bedrijven, waaronder Korn/Ferry International waar zij een Senior Partner was. Tegenwoordig werkt zij als Executive Vice President bij DHR International, een top 5 bedrijf op het gebied van „retained, global executive search‟. Zij is tevens auteur van het bekroonde boek “Living with Certainty: Experience Deep-Soul Joy” en oprichter en President van Living with Certainty™ LLC waar zij ook „corporate keynote speaker‟ is en bedrijfsmatig en persoonlijk adviseur.

Voor meer informatie:

http://www.livingwithcertainty.com

http://www.dhrinternational.com/consultants/consultantsviewbio.aspx?consultantid=329

http://livingwithcertainty.com/2011/07/06/85-ways-to-lose-real-weight-this-summer-lighten-your-load/

Vertaling: Sylvia Main
s.c.e.main@hetnet.nl – http://nl.linkedin.com/in/sylviamain
Idee: Koos Groenewoud, Ambassador Greenleaf Center for Servant Leadership Europe and founder & owner “From management to (new) leadership”.
Koos.Groenewoud@AAA-TFM.nl – http://www.AAA-TFM.nl